Prajitura frageda cu branza si stafide

de Criss in Prajituri, 25 Mar 2016 | 14757 vizualizari

 

Prajitura cu branza dulce si stafide se afla in topul preferintelor sotului meu. Eu nu pot spune ca ma dau in vant dupa ea, Alex nici atat, astfel ca sotul meu a fost rasfatat in week-endul trecut cand s-a trezit cu ditamai tava de 25/35 cu prajitura frageda si aromata cu vanilie si coaja de lamaie, cu branza dulce si stafide. Reteta este una clasica, dar foarte simpla si la indemana oricui.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat:
  • -550 g faina
  • -150 g zahar pudra
  • -1plic praf de copt
  • -250 g unt
  • -2 galbenusuri
  • -2 lingura smantana
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • -1 lingurita esenta de vanilie
  • Umplutura:
  • -800 g branza de vaci
  • -2 linguri smantana grasa
  • -2 oua
  • -2 albusuri
  • -200 g zahar
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • -2 plicuri zahar vanilat
  • -2 linguri gris
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura frageda cu branza si stafide:

Pentru aluat se amesteca faina cu praful de copt si indulcitorul pudra, se adauga untul rece si se amesteca cu varfurile degetelor pana cand capata consistenta si aspectul unor firimituri. Se adauga smantana, coaja rasa de lime si galbenusurile si se framanta aluatul pana se leaga si devine o bila nelipicioasa. Se inveleste aluatul in folie si se pune in frigider o jumatate de ora.

Apoi se imparte aluatul in doua parti.  

Pentru umplutura, se amesteca galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat si se spumeaza cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Se adauga branza de vaci, smantana, grisul, coaja de lime, stafidele si in final albusurile batute spuma. Se amesteca usor pana se inglobeaza albusurile. Pentru asamblarea prajiturii, cel mai simplu e sa intindeti foile direct pe hartie de copt.

Pentru aceasta se taie doua coli de hartie la dimensiunea tavii, se intinde o foaie pe hartia de copt si se transfera hartia cu aluatul in tava. Se pune umplutura de branza, apoi a doua foaie pe care o vom pune peste crema de branza tot cu ajutorul hartiei de copt.

Prajitura se inteapa din loc in loc cu o furculita, apoi se introduce in cuptorul preincalzit si se coace la foc mic timp de aproximativ 35 minute. Dupa racire se pudreaza cu zahar vanilat si se taie in patrate. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura frageda cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

DeliciidelaM 1

18.04.2016, 22:45

Arata foarte bine!!!

Criss 1

19.04.2016, 07:29

violeta30 1

19.04.2016, 23:30

De cand caut reteta asta ! Am mancat intr-un concediu si nu au vrut sa-mi dea reteta cei de la cantina. Cum face Dumnezeu de iti implineste dorinta Multumesc , Criss !

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Choux a la creme